Sprankelende mocktail met gember en peer

Recept 22/10/2018

Dit is een handig receptje. Doordat je er eerst een siroop voor moet maken, kan je het kookwerk al op voorhand doen. De siroop die overblijft, kan je in een potje of flesje in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor 4 mocktails

  • 170 ml (vers) perensap (van de meest smaakvolle peren die je vindt, bv. Doyenne)
  • 170 g honing
  • 2/3 el sap van verse citroen
  • 30 g suiker
  • 2 takjes verse rozemarijn (+/- 10 cm per takje)
  • 2,5 cm verse gemberwortel, gepeld en in fijne stukjes gesneden
  • Snuifje geraspte nootmuskaat
  • IJsblokjes
  • Spuitwater
  • 1 Peer (versiering)

Bereidingswijze

Het handige aan deze mocktail is dat hij is gebaseerd op een siroop die u op voorhand kunt maken. Doe hiervoor het perensap, het citroensap, de honing, de suiker, 1 takje rozemarijn, de gemberstukjes en nootmuskaat in een steelpannetje en roer alles door elkaar op een middelhoog vuur. Breng aan de kook en verminder dan meteen tot een laag vuur. Blijf nog een vijftal minuten verder roeren, tot de honing en suiker volledig zijn opgelost. Zet het vuur af en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Zeef de siroop en laat deze vervolgens volledig koud worden.

Vul feestelijke glazen (bv. champagneglazen) halfweg met ijsblokjes. Voeg per glas 3 eetlepels siroop toe en vul verder met het spuitwater. Versier de glazen met een twijgje rozemarijn en een stukje peer. De siroop die u over heeft, kunt u afgesloten bewaren in de koelkast.

Terug naar overzicht