Appel en gember punch

Recept 02/10/2018

Met deze energiebom kan je de hele nacht door dansen. Wist je dat gember erg oppeppend werkt? De pikante smaak laat zich trouwens perfect combineren met het verfrissende van appelsap.

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 50 cl ongezoet appelsap
  • 2 limoenen
  • 1 afgestreken eetlepel verse tijm
  • 1 stuk gember van ongeveer 2 cm
  • 50 cl kokend water
  • viooltjes
  • crushed ice
     

Aan de slag:
We starten met de verse siroop: doe de tijm en de geraspte gember samen in een weckpot, Als je geen weckpot hebt, kan je ook een gewone confituurpot gebruiken. Afhankelijk van je smaak, kies je zelf hoeveel gember je toevoegt. Ik verkies 1 eetlepel geraspte gember. Giet het kokend water in de weckpot en laat 20 minuutjes afkoelen in de ijskast. Haal de gember na 20 minuten uit de siroop, anders wordt het te sterk van smaak.

De mocktail serveren:

  • Vul het glas voor 1/3 met crushed ice
  • Vul het glas voor de helft met appelsap
  • Voeg het sap van 1/2 limoen toe
  • Vul aan met verse siroop: giet de siroop door een zeefje in het glas
  • Om de mocktail helemaal af te maken garneer je hem met een viooltje.

Dit recept werd ontwikkeld door www.themocktailclub.com.

Terug naar overzicht