Marco’s wonderlijke reden om mee te doen

Getuigenissen 06/02/2020

Marco stuurde ons via Facebook een berichtje met een link naar zijn blog. Hij en Inge zijn de ouders van hun zoontje Robbe, die ze ‘hun klein wonder’ noemen. Marco heeft een wel heel bijzondere reden om deel te nemen aan Tournée Minérale, en die heeft met dat wondertje te maken. Je leest hier zijn verhaal…

Ik ben een jonge veertiger die vooral met software-ontwikkeling zijn boterham verdient. Toen Inge en ik aan kinderen wouden beginnen, is dat niet gelopen zoals we het ons op voorhand hadden voorgesteld. Zoals ieder koppel dat aan kindjes denkt, verwacht je op voorhand geen problemen. “Dat gaat allemaal wel vanzelf gaan, dat zie je zo toch bij iedereen.” Enkele maanden veel plezier tussen de lakens en tegen dat er een jaartje achter de rug is, komt iedereen op bezoek om je proficiat te wensen met je baby'tje…

Dat was bij ons dus niet het geval!

Na veel heen en weer geloop… Bezoeken aan dokters, specialisten en uiteindelijk fertiliteitscentra, is er aan het licht gekomen dat Inge haar cyclus onregelmatig was en dat mijn zwemmers niet echt allemaal deden wat ze moesten doen.

De volgende stap die ons dan zou kunnen helpen was bevruchting via inseminatie. En toen hebben we geluk gehad: bij onze eerste inseminatie was het meteen raak. Ongeveer 9 maanden later kon inderdaad iedereen ons proficiat komen wensen met de geboorte van Robbe. Wat hebben we genoten van deze tijd…

Onze kinderwens had een vervolg: we wilden een broertje of zusje voor Robbe. Maar deze keer stond het geluk niet aan onze kant. Na zes inseminatie-pogingen is er overgegaan op IVF, maar ook dat zonder succes, en zelfs met de nodige complicaties voor Inge. We hebben uiteindelijk besloten om het los te laten en verder te gaan met ons leven, en ons volledig te smijten voor Robbe.

Maar wat heeft dit nu allemaal te maken met Tournee Minerale? Wel…

Tijdens ons lange traject heb ik nooit de indruk gehad dat ik mijn manier van leven moest veranderen. Ik moest een beetje letten op mijn gewicht, en niet te veel alcohol drinken. Zo is het toen toch bij mij overgekomen. Af en toe een glaasje kan toch geen kwaad, dacht ik toen. En na Robbe: de eerste keer is het toch ook gelukt, waarom moet er dan iets veranderen… Mocht er toen iemand mij beter uitgelegd hebben wat de impact van alcohol kon zijn op mijn vruchtbaarheid, dan had ik daar meer rekening mee kunnen houden.

Was het met minder alcohol anders gelopen? Dat zullen we nooit weten. Maar ik wist niet beter, en met wat ik nu weet, had ik het misschien toch anders aangepakt.

Mede om die reden schrijf ik nu deze blog. Ik wil jonge koppels, die misschien nog niet denken aan kinderen, er toch attent op maken. Hou een beetje rekening met je lichaam. Las soms eens een rustpauze in. Tournée Minérale is de ideale manier om het eens uit te proberen. Een maandje geen alcohol, maar water. Beweeg eens wat meer, ga eens samen wandelen. Trek tijdens de pauze op het werk eens naar buiten om met de collega’s een frisse neus te halen. Het zal je sowieso op dat moment al doen ontspannen. En misschien heeft het later wel effect op je vruchtbaarheid en helpt het je aan jullie wonder. Preconceptiezorg is ook iets voor mannen. Dit is niet enkel een woord voor vrouwen die een kinderwens hebben. Het is belangrijk voor beide partners. Jullie als man zijn ook heel belangrijk. En als Tournée Minérale je kan helpen om anders met alcohol om te gaan, dan is dat een eerste stap.

Groetjes en veel succes met je maandje zonder alcohol.

 

In zijn eigen blog vertelt Marco zijn verhaal in meer detail. Je leest het op de website hethoopvollebuikje.be .

Terug naar overzicht