Joris Hessels: "Het doorbreken van gewoonten is een overwinning"

Getuigenissen 15/02/2018

Dr. Eva Debusscher en het team van de eenheid Ontwenning van de Kliniek Sint-Jozef in Pittem zijn één van de grote Tournée Minérale-teams van het jaar. Het team telt ook een paar BV's onder hun leden, waaronder Joris Hessels van Radio Gaga en Iedereen Beroemd.

Om hem te ondersteunen, kreeg Joris een buddy toegewezen: Mieke Hoste, afdelingspsychologe op de eenheid ontwenning. Nu de uitdaging halfweg is, sprak ze met hem af op het strand. In het filmpje hebben ze het samen over die eerste twee weken. Hoe zijn die gegaan? Is het een moeilijke uidaging, of valt het allemaal wel mee?

"Op mijn communiezieltje, ik heb nog helemaal niets gedronken," vertelt Joris haar. "Het is nu al makkelijker dan in het begin, want dan heb je nog de gewoonte van snel naar iets alcoholisch te grijpen. Nu denk ik er nog heel weinig aan. Behalve op momenten dat ik 's avonds mezelf wat rustig wil maken. En ook op feesten, of op café of restaurant. Dat zijn momenten waar wel eens bij gedronken wordt.

Maar ik vind het goed dat ik meedoe! Ik weet dat het goed is voor mijn lijf. En het doorbreken van die gewoonten is ook wel een overwinning. Zo eventjes niet doen wat je anders als normaal gedrag beschouwt... Dat is bevrijdend!"

Bekijk de video voor de volledige getuigenis.

Terug naar overzicht