Maak Tournée Minérale bekend


Voor het derde jaar op een rij slaan de VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar voor de Tournée Minérale-campagne. Het doel van deze campagne is het publiek aan te moedigen om een maand lang geen alcohol te drinken. Ben je actief als preventieverantwoordelijke in een bedrijf of organisatie, of als professional in de preventie- of hulpverleningssector? Dan kan je heel wat doen om nog meer mensen te motiveren om deel te nemen. Ook als enthousiast lid van een club of vereniging kan je Tournée Minérale mee bekend maken.

Word partner

Het succes van de campagne wordt ook gedragen door onze partners.
Zij hebben één ding gemeen: zij helpen Stichting tegen Kanker om hun missie te bereiken. Wij bedanken hen dan ook in naam van alle patiënten en hun dierbaren.
Wil je door partner van Tournée Minérale te worden ook bijdragen aan onze missie, contacteer ons dan zo snel mogelijk.

Het gebruik van het logo van Tournée Minérale voor marketingdoeleinden is ten strengste verboden zonder akkoord van de organisatoren.

Neem deel aan de campagne als organisatie

Wanneer (bijna) iedereen meedoet, wordt de campagne veel sterker. Schrijf je bedrijf, organisatie, (sport)club of gemeente dus in als team!

In dit inspiratiedocument vind je heel wat mogelijkheden terug om Tournée Minérale in jouw bedrijf of organisatie te laten leven.

Ben je actief in de horeca?

Dan is Tournée Minérale de perfecte gelegenheid om een aantrekkelijk en origineel alcoholvrij aanbod in de kijker te zetten. Je kan er ook mee uitpakken dat jouw zaak meedoet met de campagne! Hoe? Wel, hier vind je advies op maat om Tournée Minérale te steunen met je zaak en daar tegelijk ook voordeel uit te halen!

Spreek over de campagne via je communicatiemiddelen

Als bedrijf, organisatie of gemeente kan je de campagne mee bekendmaken bij je medewerkers, maar ook bij je patiënten, klanten, leden, inwoners, …

Dat kan op de volgende manieren:
• Je kan deze bekendmakingsteksten gebruiken om de campagne aan te kondigen.
Download een digitale versie van onze affiche.
Download een digitale versie van onze flyer.
Bestel affiches en hang ze op één of meerdere zichtbare plaatsen.
Bestel flyers en deel ze uit aan medewerkers, klanten, patiënten…
• Laten jullie liever zelf affiches drukken, met het logo van de organisatie of de stad erop? Dan kunnen we jullie de indesign-bestanden bezorgen. Neem daarvoor contact op met ons via info@tourneeminerale.be

Affiches en flyers kan je verkrijgen via de knop "Bestellen".

Bestellen

Organiseer zelf een Tournée Minérale-evenement

Als preventieprofessional kan je heel wat op poten zetten om de campagne lokaal te laten leven. Zorg voor aanwezigheid op een lokaal evenement, of organiseer zelf een lanceerfeestje, een wedstrijd, een workshop, … Je werkt daarvoor best samen met de lokale overheid, de lokale pers, de horeca, bedrijven, … In dit document vol nuttige ideeën vind je heel wat inspiratie.

Heeft je initiatief een mooi verhaal of een interessante getuigenis opgeleverd? Neem dan contact op met ons via info@tourneeminerale.be. Je verhaal kan een plaats krijgen in de rubriek ‘Nieuws en getuigenissen’ op de website en op de sociale netwerken van de campagne. Zo tonen we dat Tournée Minérale leeft, en geven we anderen inspiratie voor nieuwe initiatieven.

… en zet het in de evenementenkalender

Organiseer je een evenement dat voor iedereen openstaat? Dan is het de kunst om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je iets organiseert! Geef er zelf alvast zoveel ruchtbaarheid aan als je kan, maar zet je initiatief ook zeker op de Tournée Minérale-kalender. Zo breng je je initiatief extra in beeld!

Tournée Minérale is van iedereen! Een maand zonder alcohol is hét moment om allerlei leuks te organiseren. Een mocktailworkshop, een alcoholvrije fuif, een alcoholvrije apperitief-tasting, ... Alles kan!

Zorg voor steun van het lokaal beleid

Lokale initiatieven hebben uiteraard een grotere impact met de steun van het stads- of gemeentebestuur. Download hier de brief die je kan gebruiken om hen te overtuigen om aan de campagne mee te werken.

Ben je actief in het CGG Preventiewerk of bij de LOGO's (LOkaal Gezondheids Overleg)? Dan kan je deze PowerPoint downloaden. Die bevat heel wat inspiratie en foto's van de acties van vorig jaar.