Doe een gift, of laat je sponsoren tijdens Tournée Minérale

Of je nu al het geld doneert dat je bespaart met je alcoholvrije maand, of je je laat sponsoren door vrienden en familie:

  • Dankzij je gift kunnen we samen levens redden!
  • Zo heeft je deelname extra betekenis én heb je een reden te meer om vol te houden.
Onderzoek redt levens

“U heeft kanker.” Elke dag krijgen meer dan 170 Belgen deze woorden te horen. De ziekte treft elk jaar krijgen meer dan 65 000 Belgen. Gelukkig krijgen een groot deel van de patiënten ooit te horen dat ze genezen zijn. Jij kan hierbij helpen en levens redden!

Doe een gift

Via de alcoholcalculator kun je berekenen hoeveel geld je zult besparen door een maand geen alcohol te drinken. En wat een mooi gebaar als je deze som zou investeren in de strijd tegen kanker!

Steun >
Laat je sponsoren en start een inzamelactie

Via idonatefor.cancer.be kan je een online inzamelactie starten met een eigen webpagina die je kan promoten bij je vrienden en familie via sociale media.

Het (verzamelde) bedrag kan jij of je sponsor ook online doorstorten op het rekeningnummer BE56 0000 0000 8888 met vermelding ‘Tournée Minérale + jouw naam’

Laat je sponsoren >

*Indien je (of jouw sponsor) een totaal sponsorbedrag vanaf €40 stort, ontvang je een fiscaal attest in de loop van het 1e trimester van het volgende jaar. Dat levert je een belastingsvermindering op: je recupereert tot 45% van je giftbedrag. Indien je in 2017 bv. 40 euro doneert, dan kan je in 2018 tot 18 euro minder belastingen betalen. Een gift van €40 ‘kost’ je in dat geval slechts €22!

€242.575

Ingezameld voor kankeronderzoek
(objectief €200.000)

Alcoholcalculator

Hoeveel drink je gemiddeld
per week?

50 Pintjes

50 Sterke Bieren

50 Glazen Wijn

100 Cocktails, longdrinks en sterke dranken

Deze maand bespaar je:

1.500
Euro/maand
112.500
Calorieën/maand

De resultaten zijn gebaseerd op de gemiddelde winkelprijs en het gemiddeld caloriegehalte. Afhankelijk van waar en wat je precies drinkt, kan de realiteit hier sterk van afwijken.