Zesde editie Tournée Minérale zet in op vrijheid

Nieuws 12/01/2022

Tournée Minérale zet zijn zesde editie in! De campagne van VAD/De Druglijn roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. Elk jaar nemen ongeveer één op de vijf volwassen Vlamingen deel aan de campagne. Deze keer is de rode draad van de campagne ‘vrijheid’. Alcoholvrij zijn heeft namelijk heel wat voordelen, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest.

Van hype naar gevestigde waarde

Van bij de start werd Tournée Minérale uit het niets een ware hype. In de kranten, op radio en televisie, zelfs gewoon op café: overal was Tournée Minérale het gespreksonderwerp van het moment. Een paar jaar later is de campagne een gevestigde waarde geworden, februari is dé periode van het jaar waarop de Vlaming even stilstaat bij zijn alcoholgewoontes. Marktonderzoeksbureau Indiville bevestigt dat de campagne onverminderd populair en relevant blijft: net als bij de voorgaande edities nam ongeveer één op de vijf volwassen Vlamingen in februari 2021 deel aan de maand zonder alcohol, ondanks of net omwille van de pandemie en lockdown-maatregelen. Een aanzienlijke groep deed dat voor de eerste keer. 

En dat is goed nieuws, want uit eerder onderzoek weten we dat wie een maand lang geen alcohol drinkt, vaak ook in de periode nadien minder drinkt. Bij de eerste editie volgde de UGent een groep deelnemers op. Voor hun deelname aan Tournée Minérale dronken zij gemiddeld 10 glazen per week. Een half jaar na de campagne lag dat gemiddelde met 8 glazen nog steeds 2 glazen lager. De alcoholvrije maand is en blijft dus een goede manier om aan je alcoholgewoontes te werken.

Voel-je-vrij met Tournée Minérale

Zoals elk jaar maakt het campagneteam heel wat content voor de sociale media. Dit keer werd daarbij gekozen voor het thema ‘vrijheid’. Want ook al lijkt alcohol deel uit te maken van heel wat activiteiten die we leuk vinden, ’s anderendaags volgt al eens de ontnuchtering. En misschien het besef dat je meer gedronken hebt dan je eigenlijk wou. Door eens even niet te drinken, werk je dus aan je gevoel van vrijheid. Met een fris hoofd, vrij van een kater en de daarbij horende verloren dag, vrij van sociale druk om te drinken, en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.

Benieuwd? Volg ons dan op Facebook of Instagram.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ga dus mee de uitdaging aan en drink in februari 2022 geen alcohol! 

Krijg je daarbij graag af en toe een duwtje in de rug, in de vorm van tips, recepten of getuigenissen? Dat kan! Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, helemaal onderaan deze pagina.

 

Terug naar overzicht