Vijf tips voor Tournée Minérale tijdens corona

Nieuws 29/01/2021

Net als vorig jaar, doen we onze Tournée Minérale in vreemde tijden. Uiteraard brengt corona heel wat gedoe en stress met zich mee. Vind je het een uitdaging om daarbovenop ook nog eens een maand alcoholvrij te leven? Dan zijn onze tips voor een geslaagde Tournée Minérale in coronatijd zeker iets voor jou.

1. Bereid je voor

Goed begonnen is half gewonnen. Als je op voorhand goed weet waar je aan begint, geeft dat extra houvast. Zoek daarom het antwoord op de volgende vragen: Wat zijn jouw redenen om mee te doen met Tournée Minérale? Wat zijn in deze veranderde tijden de momenten waarop je alcohol drinkt? En drink je dan enkel alcohol omdat je het lekker vindt, of ook omdat het je ontspant? Hoe kan je die momenten anders invullen, zodat je ook zonder alcohol kan relaxen?

Ook belangrijk in je voorbereiding: zorg dat je veel lekkere alcoholvrije drankjes in huis hebt!

2. Leg jezelf in de watten

Veel mensen hebben het moeilijk om te ontspannen. Creëer af en toe een moment om jezelf te verwennen en tot rust te komen: neem een warm bad, maak een lekkere thee,  gun jezelf dat extra koekje of kijk eens naar die slechte serie die je stiekem toch wel heel entertainend vindt. En heel belangrijk: zoek af en toe de buitenlucht op! Ja, zelfs in deze gure wintermaanden. Een frisse wandeling doet altijd deugd.

3. Maak het feestelijk

Je kan het met Tournée Minérale feestelijk maken thuis. Zorg bijvoorbeeld op vrijdagavond voor een bijzondere mocktail om het weekend in te zetten of kook een uitgebreid diner en doe aan food pairing met alcoholvrije dranken. Experimenteer met ingrediënten om de perfecte alcoholvrije drank samen te stellen, vind je eigen masala chai recept uit, gebruik eens een kruid dat je nog nooit geproefd hebt, …

Besef ook dat we in deze gure tijden soms alcohol drinken om een negatief moment achter ons te laten, of zelfs gewoon uit verveling. Inzetten op gezelligheid en funmomentjes, ook al hebben ze niets met drinken of aperitieven te maken, kunnen dus helpen om de verleiding tegen te gaan. Het moment dus om met start to run te beginnen, boekentips met je vrienden uit te wisselen of die app met stadswandelingen te downloaden!

4. Zoek verbinding

Tournée Minérale is een gelegenheid voor verbinding: maak een winterwandeling met vrienden en neem een lekkere warme drank mee in een thermos. Ga sporten of volg een yogales, al dan niet online. Regel een koffiedate met je beste vriend(in), of net met iemand die je al een tijdje niet meer gezien hebt. Je kan je ervaringen ook delen met andere deelnemers op onze Facebookpagina.

5. Denk aan je motivatie

Vind je het toch eens moeilijk om het vol te houden? Denk dan terug aan je oorspronkelijke motivatie om mee te doen met de maand zonder alcohol. Waarom vond jij dit belangrijk of nuttig? Het kan ook helpen om je motivatie op een briefje te schrijven waarnaar je kan teruggrijpen.

Terug naar overzicht