Kliniek Sint-Jozef Pittem zet zich in voor Tournée Minérale

Nieuws 19/01/2018

Dr. Eva Debusscher en het team van de eenheid Ontwenning van de Kliniek Sint-Jozef in Pittem zijn volop in de weer met Tournée Minérale. Ze maken van de campagne gebruik om alcohol en alcoholproblemen op de kaart te zetten in hun regio. Door middel van allerlei acties binnen en buiten de organisatie willen ze zo een schakel zijn tussen preventie en hulpverlening.

Ze dagen onder andere BV’s uit om deel te nemen aan de alcoholvrije maand, en bieden hen een buddy aan die vol helpt houden doorheen de maand februari. Joris Hessels van Radio Gaga is al op de uitdaging ingegaan. Zijn buddy is Mieke Hoste, afdelingspsychologe op de eenheid ontwenning. Ook professor Petra De Sutter, bekend als politica, buitengewoon hoogleraar aan de UGent en schrijfster, gaat de uitdaging door Kliniek sint-Jozef aan. Haar buddy is dr. Eva Debusscher.

Door al die acties, heeft het Tournée Minérale-team van Kliniek Sint Jozef Pittem ondertussen al meer dan 303 deelnemers - ze gaan er volledig voor om één van de grootste teams van deze tweede editie te worden. Extra mooi: alle leden van het team zijn mensen die begaan zijn met de alcoholproblematiek - een extra gemotiveerd team dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast hebben ook de burgemeester van Roeselare, en de burgemeester van Pittem zich aangesloten. Deze laatste is ook de peter van de actie.

Terug naar overzicht