Tomatensap met Tabasco

Getuigenissen 01/03/2018

Dr. Eva Debusscher en het team van de eenheid Ontwenning van de Kliniek Sint-Jozef in Pittem daagden eind januari Professor Petra De Sutter uit voor Tournée Minérale. Dr. Debusscher zou haar als 'buddy' steunen in die uitdaging. De twee dames spraken op het einde van de maand af, om ervaringen uit te wisselen. Dr. Debusscher schreef dit verslagje over hun gesprek.

"Oh ironie, we ontmoeten elkaar niet in kliniek Sint Jozef, maar in café Sint Jozef in Horebeke. Het café is de vaste stek voor de vergaderingen van Groen Horebeke, en Petra was er om met haar team de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar voor te bereiden. Naast hoofd van de Dienst Reproductieve Geneeskunde in UZGent - een departement met 80 medewerkers - is ze namelijk ook senator bij de partij Groen. Zichtbaarheid en nabijheid zijn volgens haar nodig om politiek goed te kunnen bedrijven. Je voelt een sociaal engagement met ambitie. 

Het verwondert dan ook niet dat een gegeven woord sterk blijkt, zo ook voor Tournée Minérale. Het werd een goed gesprek. Petra vertelde dat er wel af en toe verleidingsmomenten waren, maar ze wist die te ontwijken. Zo ontdekte ze dat pikant en pit ook kunnen in dranken. Een tomatensap bijvoorbeeld, maar dan met tabasco en selderijzout in om het goed te kruiden, deden die zin naar alcohol vlug vergeten.

We ontdekten meer. Dat ook in Petra’s ervaring Tournée Minérale een begrip geworden was die het niet drinken van alcohol sneller aanvaard maakt. Een heel belangrijk doel van de campagne natuurlijk, en misschien ooit een even evident principe als het drinken van alcohol om er bij te horen nu."

Terug naar overzicht