Moeilijk moment? Met deze tips maak je er toch een succes van!

Nieuws 14/02/2022

Ben je vol goede moed aan Tournée Minérale begonnen, maar vind je het nu toch moeilijk? Of gingen de vorige edities als vanzelf, maar heb je deze keer weleens een moeilijk moment? Als het moeizaam gaat, hoeft dat nog niet te betekenen dat je Tournée Minérale gedoemd is om te mislukken. Zelfs als je toch een keer gedronken hebt, kan je van de maand zonder alcohol nog een succes maken. Met onderstaande tips kom je de moeilijke momenten door.

Denk terug aan je motivatie

Vind je Tournée Minérale toch moeilijker dan verwacht? Wees dan lief voor jezelf. Erken dat het een hele uitdaging is. Maar als je volhoudt, zal je ongetwijfeld trots zijn op jezelf aan het eind van de maand. Denk terug aan je oorspronkelijke motivatie om een maand zonder alcohol in te lassen. Je bent aan Tournée Minérale begonnen omdat je daar iets mee wilde bereiken of er bepaalde voordelen uit wilde halen. Wat dacht je erbij te winnen? Welk resultaat verlangde je? Haal dit opnieuw voor de geest en doe voort met hernieuwde moed.

Weet dat een keer ‘zondigen’ niet het eind van de wereld is

Heb je misschien toch eens niet aan de verleiding kunnen weerstaan om een glas te drinken tijdens Tournée Minérale? Beschouw het niet als een mislukking, maar als een leermoment. Denk na over wat jou getriggerd heeft om te drinken en bedenk hoe je daar in de toekomst anders mee kan omgaan. Zo krijg je meer controle en maak je er toch nog een geslaagde Tournée Minérale van!

Praat erover als je het moeilijk hebt

Praat erover met vrienden of familie als je het lastig vindt om een maand niet te drinken. Vind je het vervelend om hierover te praten met bekenden? Ook online kan je op heel wat steun rekenen! Zo is er bijvoorbeeld een levendige Facebookgroep van mensen die deelnemen aan Tournée Minérale. Nood aan nog extra tips en advies om het vol te houden? Daarvoor kan je De Druglijn contacteren. Ook als je je zorgen maakt over je alcoholgebruik kan je terecht bij De Druglijn of je kan erover praten met je huisarts.

Doe het samen

Betrek je vrienden bij de maand zonder alcohol. Dat je een maand geen alcohol drinkt, is geen reden om het niet feestelijk te maken samen. Je kan elkaar steunen en helpen met alternatieven. Hou bijvoorbeeld een feestje met mocktails en lekker eten. Ook als je vrienden niet meedoen met Tournée Minérale, kan je iets leuks voor hen organiseren. Iedereen zal blij zijn met een etentje met allerlei lekkere alcoholvrije drankjes. De kans is groot dat je vrienden de alcohol niet eens missen. Wie weet inspireer je hen zelfs om een volgende keer ook mee te doen.

Terug naar overzicht