Tournée Minérale tijdens corona: van gezonde wandelingen tot mocktails aan huis

Nieuws 10/02/2021

Zoals elk jaar zetten heel wat steden en gemeenten hun beste beentje voor om er een geslaagde Tournée Minérale van te maken. Dankzij hen valt er ondanks corona toch heel wat te beleven in februari.

Gezondheidswandelingen

Zo kan je in de gemeenten rondom de Zenne gezondheidswandelingen maken in het teken van Tournée Minérale: ‘Logo Zenneland koppelt graag deze Tournée Minérale editie aan onze nieuwe nationale sport: wandelen. Want naast het promoten van de alcoholvrije maand februari, wil Logo Zenneland eveneens de wandelgoesting versterken’, zegt Lien Sergooris van Logo Zenneland.

Tien gemeenten in de regio brachten onder het motto ‘Tour je mee Minérale?’ QR-codes aan op hun wandelroutes. Zo krijg je tijdens de wandeling info, tips en weetjes rond Tournée Minérale. Je kan de mooiste plekjes ontdekken in Pepingen, Roosdaal, Lennik, Ternat, Galmaarden, Beersel, Hoeilaart, Tervuren, Vilvoorde en Merchtem. Meer info over de wandelingen vind je op de websites van de verschillende gemeenten.

Beste mocktail van Mol

De gemeente Mol riep met succes haar inwoners op om deel te nemen aan Tournée Minérale. Om al die deelnemers te inspireren, lanceerde Mol een mocktailwedstrijd . Inwoners van Mol kunnen de ingrediënten en een foto van hun eigen creaties doorsturen. Een diëtiste zal de mocktails beoordelen op smaak, originaliteit, eenvoudige bereiding, prijs en gezond karakter van de ingrediënten. De leukste inzendingen maken kans op een prijs.

Mocktailworkshop aan huis

Drugpunt Waas was er al vroeg bij: voor de feestdagen ontwikkelden ze een online mocktailworkshop en verdeelden ze pakketten met de benodigde ingrediënten in vijf gemeenten: ‘We wilden de mensen vooral wat kundig maken in de waaier aan budgetvriendelijke alternatieven voor alcohol, die ook niet moeten onderdoen qua smaak of feestelijkheid’, zegt Eline de Maesschalck van Drugpunt Waas. Beveren verdeelt ook tijdens Tournée Minérale mocktailpakketten naar kwetsbare gezinnen en naar horeca-uitbaters om hen een hart onder de riem te steken. Wie onder leiding van bartender Peter Grunewald aan de slag wil met de mocktailworkshop van Drugpunt Waas vindt die op YouTube.

Terug naar overzicht