Tournée Minérale - Editie 2021

Nieuws 17/11/2020

‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie! We roepen alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Gezelligheid zonder alcohol

We bevinden ons momenteel natuurlijk in een rare periode. Door de coronamaatregelen ziet ons leven er even anders uit, en daardoor ook de manier waarop we met alcohol omspringen. Sommigen drinken minder dan vroeger, omdat een deel van het sociaal leven wegviel. Anderen schenken nu sneller thuis een glas uit, om te bekomen van de emoties en stress. Begrijpelijk, maar natuurlijk niet de gezondste keuze…

Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid: we drinken een glas voor tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken. Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd, en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. Allemaal heel welkom in deze uitzonderlijke tijden. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook!

Op je gezondheid
Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, … uit om in februari ook geen alcohol te drinken. Doe je mee als organisatie, club of vereniging? Dan vind je op deze pagina tips, affiches, stickers en (bier)viltjes.

Terug naar overzicht