Frederik Backaert trapt alcoholvrij

Nieuws 22/02/2018

Frederik Backaert en Marijn Devalck riepen de inwoners van de gemeenten van de Vlaamse Ardennen op om nog een week vol te houden. Ze dronken zich moed in met een verse mocktail getrapt door Frederik Backaert, wielrenner en kanshebber voor De Omloop zaterdag. “Dit was de ideale training: lekkere sapjes trappen, nog wat energie op doen en goed slapen!”. Marijn Devalck springt bij: “Wat een fijn gevoel eens een periode weinig alcohol te drinken. Er bestaan nog lekkere alternatieven ook !” Wie weet geeft Frederik Backaert zijn supporters zaterdag wel een ‘Tournée Minérale’ bij winst? Marijn Devalck: “Mijn gedacht!”

De twee BV's waren aanwezig op een gezamelijk evenement van de gemeenten Brakel, Herzele, Horebeke, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Ronse, Sint- Lievens- Houtem, Zottegem en Zwalm. De gemeenten organiseerden met ondersteuning van CGG-Pisad, Drugpunt en Logo Gezond+ vzw een toast voor de inwoners.

De toast is het hoogtepunt van meerdere inspanningen. In Herzele bijvoorbeeld zijn alcoholvrije alternatieven in het lokaal dienstencentrum te verkrijgen, hetgeen ook bij Triamant in Zottegem het geval is. Het personeel van de gemeente Zwalm, en groepen uit AZ st-Elisabeth Zottegem en politie Vlaamse Ardennen geven het goeie voorbeeld en zetten alcohol aan de kant. In Oosterzele zijn de (nieuwjaar)recepties alcoholvrij dankzij ‘Meer van Zonder’ en wordt door de Stad Zottegem een alcoholvrije cocktail verkozen dankzij de scholen: ‘My Clementine’. Ook Brakel, Maarkedal, Lierde, Horebeke, Ronse en Sint- Lievens- Houtem ondersteunen dit initiatief.

 

Terug naar overzicht