Kalender

01

Februari

Tournée Minérale: filmavonden - Crazy Heart

Kortenberg, Leuvensesteenweg 517

Woensdag van 19:30 tot 22:30 uur

https://www.upckuleuven.be/nl/agenda/crazy-heart

Het zorgteam van de dagkliniek voor verslavingszorg Franciscus presenteert vier filmavonden naar aanleiding van Tournée Minérale. UPC KU Leuven toont vier films waarin de problematiek van verslaving op een bijzondere manier aan bod komt. Elke film wordt door een expert in verslavingszorg ingeleid. De films spelen telkens op woensdagavond om 20.00 uur in het Congrescentrum van het UPC KU Leuven op Campus Kortenberg.

De filmavond bijwonen kan gratis. Inschrijven is verplicht (via de link in de zijbalk). 

Crazy Heart vertelt het verhaal van de aan lager wal geraakte countryzanger Bad Blake. Daar waar hij ooit geroemd werd om zijn muziek en volle zalen trok, treedt hij nu op in schrale cafés voor amper een handvol publiek. De boosdoener, zowel in zijn privéleven als in zijn leven als artiest, is alcohol waardoor hij al zoveel verloren is. Wanneer hij de journaliste Jean ontmoet, vindt hij terug de zin in het leven: Jean en haar zoontje Buddy zijn de perfecte reden voor Blake om alcohol de rug toe te keren. Dit loopt echter moeilijker dan hij zou willen en gaat gepaard met ups en downs. Doorheen zijn gevecht met zijn verslaving raakt hij ook Jean en Buddy kwijt. Desondanks geeft hij niet op en wint hij -weliswaar met de nodige hulp, onder andere van de AA- de strijd met zijn alcoholdemonen. Jeff Bridges schittert in de rol van Bad Blake, een rol waar hij trouwens een Oscar voor beste acteur voor won. Daarnaast zetten ook Colin Farrell en Maggie Gyllenhaal een ijzersterke prestatie neer. Zelfs als je niet van country muziek houdt, is deze film absoluut het kijken waard. Het is een film van vallen en (vooral) opstaan maar met de hoopvolle boodschap dat een uitschuiver of een herval er jammer genoeg bij hoort doch niet betekent dat de hele strijd verloren is.

Deze film wordt ingeleid door psychiater-psychotherapeut dr. Nele De Vriendt, expert verslavingszorg en supervisor van de dagkliniek voor verslavingszorg, Franciscus, op campus Kortenberg.

Voeg jouw evenement toe aan de Tournée Minérale-kalender