Maak Tournée Minérale bekend

VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de campagne Tournée Minérale, waarbij deelnemers een maand lang geen alcohol drinken. Als preventieverantwoordelijke in een bedrijf of organisatie, of als professional in de preventie- of hulpverleningssector, kan je heel wat doen om nog meer mensen te motiveren om deel te nemen. En ook als enthousiast lid van een club of vereniging kan je Tournée Minérale mee bekend maken.

Neem als organisatie deel aan de campagne

Als het gevoel ontstaat dat (bijna) iedereen meedoet, wordt de campagne veel sterker. Schrijf je bedrijf, organisatie, (sport)club of gemeente dus in als team! Op het einde van de registratie kan je iedereen die je wil laten meedoen een uitnodiging sturen om deel te nemen. Je kan ook een specifieke URL opnemen in een mailing of nieuwsbrief om leden aan je team toe te voegen.

In dit inspiratiedocument vind je heel wat mogelijkheden terug om de campagne in jouw bedrijf of organisatie te laten leven.

Neem de campagne op in je communicatie-kanalen

Als bedrijf, organisatie of gemeente kan je de campagne mee bekendmaken naar je medewerkers, maar ook naar je patiënten, klanten, leden, inwoners, …

Dat kan op de volgende manieren:

  • Je kan deze bekendmakingsteksten gebruiken om de campagne aan te kondigen.
  • Plaats de video op je website, op je sociale media en/of in je nieuwsbrieven.
  • Plaats een banner op je website, op je sociale media en/of in je nieuwsbrieven.
  • Vermeld de campagne in je e-mailfooter.
  • Bestel affiches en hang ze op één of meerdere zichtbare plaatsen.
  • Bestel flyers en deel ze uit aan medewerkers, klanten, patiënten…
  • Tournée Minérale polsbandjes of pins kan je bekomen via het LOGO of CGG in je buurt of je lokale of intergemeentelijke preventiewerker.
  • Laten jullie liever zelf flyers of affiches drukken, met het logo van het bedrijf, de organisatie of de stad erop? Dan kunnen we jullie de indesign-bestanden bezorgen. Neem daarvoor contact op met Jonathan Deleener.
  • Plaats het logo op alle communicatie die met jullie deelname aan of initiatieven in het kader van de campagne te maken heeft.

Flyers en affiches kan je bestellen via de knop 'Bestellen'. Alle nodige visuals kan je downloaden in één zipmap, via de knop 'Downloaden'.

Bestellen Downloaden

Organiseer zelf een Tournée Minérale-evenement...

Als preventieprofessional kan je heel wat op poten zetten om de campagne lokaal te laten leven. Zorg voor aanwezigheid op een lokaal evenement, of organiseer zelf een kick-off, een wedstrijd, een workshop, … Je werkt daarvoor best samen met de lokale overheid, de lokale pers, de horeca, bedrijven, … In dit inspiratiedocument vind jij, als preventieprofessional, heel wat ideeën terug.

Heeft je initiatief een mooi verhaal of een interessante getuigenis opgeleverd? Neem dan contact op met Jonathan Deleener. Je verhaal kan een plaats krijgen in de ‘nieuws en getuigenissen’ sectie op deze website en op de sociale media van de campagne. Zo tonen we dat de campagne leeft, en geven we anderen inspiratie voor nieuwe initiatieven.

...en plaats het in de Tournée Minérale-kalender

Tournée Minérale is van iedereen! Een maand zonder alcohol is hét moment om allerlei leuks te organiseren. Een mocktailworkshop, een alcoholvrije fuif, een alcoholvrije apperitief-tasting, ... Alles kan!

Organiseer je een initiatief waarop iedereen welkom is? Dan is het de kunst om zoveel mogelijk te laten weten dat je iets organiseert! Geef er zelf alvast zoveel ruchtbaarheid aan als je kan, maar zet je initiatief ook zeker op de Tournée Minérale-kalender. Zo zet je je initiatief extra in the picture!

Naar de Tournée Minérale-kalender

Zorg voor steun van het lokaal beleid of het bedrijfsleven

Lokale initiatieven hebben uiteraard een grotere impact met de steun van het stads- of gemeentebestuur. Download hier de brief die je kan gebruiken om hen te overtuigen om aan de campagne mee te werken.

Ook bedrijven kunnen, door hun werknemers uit te nodigen om mee te doen, de campagne een boost geven. Download hier de voorbeeldbrief voor bedrijfsleiders die je kan gebruiken om hen te overtuigen om als bedrijf mee te doen.

Ben je actief in het CGG Preventiewerk of bij de LOGO's (LOkaal Gezondheids Overleg)? Dan kan je deze PowerPoint downloaden. Die bevat heel wat inspiratie en foto's van de acties van vorig jaar.