Lees de ervaring van Marie (24): "Allergie aan alcohol werd iets positiefs in mijn leven"

Getuigenissen 29/01/2018

Op mijn 12de dronk ik voor het eerst van mijn papa’s pintje, rond mijn 14de het eerste half glaasje wijn met kerst. De eerste keer vond ik het absoluut niet lekker, maar om groot te doen dronk ik het toch maar leeg. Langzaamaan begon ik het lekker te vinden, en gezellig. Het hoort bij een feestje, dacht ik!

Rond mijn 17de, wanneer ik volop het uitgaansleven aan het ontdekken was, werd ik intolerant voor alcohol. Dat vond ik eerst een echte domper op de feestvreugde. Maar al snel werd het een gewoonte waar ik niet meer over hoefde na te denken. Alcohol drinken was geen optie en ik ontdekte dat het net zo leuk kan zijn zonder. 

Ik merkte wel voor het eerst op dat er zo weinig goeie alternatieven zijn. Daar sta je dan met je bruiswatertje op de dansvloer. En iedereen die vraagt of je ziek bent. “Nee jongens, ik drink gewoon geen alcohol, en ja ik kan mij wel amuseren”. De verbazing van iedereen toont aan hoe ingeburgerd alcohol is in onze maatschappij. Het is gewoon zo vanzelfsprekend om een pintje of een wijntje te bestellen op café.

Op elke receptie wordt er goedbedoeld een glaasje fruitsap in mijn handen geduwd. Op café krijg je een colaatje,  als je geluk hebt met ijs en een citroentje. Door het gemis aan goeie, lekkere alternatieven voor alcohol begon ik zelf te experimenten met mocktails en richtte een blog op, The mocktailclub. De interesse was groot en mijn blog groeide uit tot een bedrijf waarmee ik mocktails voorzie op events en verkoop via een webshop. Ikzelf ben geen grote fan van frisdranken en wil iets gezonder, origineler en feestelijker brengen. Een non-alcoholisch drankje waar aandacht aan besteed is.

Iets wat voor mij eerst een tegenslag leek is dus omgezet in iets positiefs en dat deel ik graag met iedereen! Hoog tijd dat het woord “mocktail” wordt opgenomen in de Dikke Van Dale.

 

Voor onze campagne ontwikkelde Marie voor het tweede jaar op rij een officiële Tournée Minérale-mocktail.

Terug naar overzicht